Komkommertijd

In Griekse sferen, Tzatziki:
2 grote komkommers
4 teentjes knoflook
1 liter Griekse yoghurt
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout

De komkommer wassen en raspen. Vijf minuten laten staan in het een vergiet, het vocht er goed uitdrukken met de hand en weggooien. De knoflook raspen en deze samen met yoghurt, komkommer en zout in een slakom doen. Dit tot een samenhangende massa roeren en beetje bij beetje de olie toevoegen onder voortdurend roeren. Ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor het opdienen. 


Bosbaan
Het gaat lekker!! Spiegelend water, volop zon, goede trainingen en hoge snelheid (3:15/1000m, neutraal weer). Er worden stappen gemaakt , zowel technisch als fysiek. Met een goed bedacht plan trainen we richting het WK, voor het hoogste doel!
Morgen beginnen ook de Olympische Spelen. Het mooiste sportevenement dat er is. In Beijing mocht ik als reserve de nalatenschap van de Olympische Goden al eens ervaren. Met een dubbel gevoel zat ik op de tribune de wedstrijden te bekijken; het gehele selectieproces van dat jaar liet een vervelende nasmaak achter, echter was het heel gaaf om onderdeel te zijn van die Olympiche Spelen in Beijing/China, een stad/land waar je niet zo snel naar toe gaat. De zaken zijn vier jaar later niet veranderd. Een reserve-rol is bedankt (vanaf 46:30); zoek het maar uit, maak het maar waar!


Beijing

1 opmerking:

  1. Goed recept voor de tzatziki. ga het morgen proberen. Succes met de voorbereiding en het goed bedachte plan voor het WK in Plovdiv.

    Dude

    BeantwoordenVerwijderen